„Sportul cladeste caractere”

„Sportul cladeste caractere”

James Hikman
James Hikman
James Hickman (născut pe 2 februarie 1976) este un fost înotător englez, care a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale FINA, Campionatele Europene și în cadrul Jocurilor Commonwealth. El a devenit campion mondial de cinci ori la proba de 200 metri fluture in bazin scurt (25m) , de două ori titularul recordului mondial, campionul Commonwealth-ului și de patru ori campion european.  În 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, ajunge in semifinale la 100m fluture,terminând cu un timp de 53,10 secunde. Cea mai spectaculoasa apariție într-o finală olimpică a fost la Jocurile Olimpice de la  Atlanta din 1996, unde a urcat pe locul 7 la proba de  de 200 de metri fluture. In 2004 și-a anunțat retragerea din sport.
Hickman deține  o companie de producție de televiziune și radio numită Made in Manchester Productions, infintata in anul 2005 împreună cu prezentatorul de televiziune Ashley Byrne .Made in Manchester a fost desemnata să facă un documentar religios pentru BBC Radio 4, care a fost difuzat la începutul anului 2007. De asemenea, au produs emisiuni radio pentru BBC Radio Manchester în seria Citizen Manchester, împreună cu diverse alte documentare pentru postul respectiv. Totodată, au realizat turneul muzical „Jah Wobble’s Musical Musical” pentru BBC World Service, „Salt ‘n’ Pepa – Push It” pentru BBC Radio 1Xtra și „Brass Britain” și un documentar despre Beach Boys pentru BBC Radio 2.
În 2008, Made in Manchester a câștigat contractul de livrare a PR și comunicații pentru Campionatele Mondiale de înot FINA 2008 în MEN Arena pentru care James a fost șeful departamentului PR și Comunicare. Evenimentul a fost primul de acest gen într-un loc de concert și a câștigat premiul pentru „Cel mai bun eveniment privit” la Premiile SportBusiness 2008.
În prezent lucrează pentru Speedo International ca Manager de Marketing Global Sports și gestionează sponsorizările internaționale pentru brand. Si-a adus contributia la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, la Campionatele Mondiale FINA 2013 și la Jocurile Commonwealth-ului din Glasgow 2014.
Fotografie facuta la Chalon-sur-Saône, in anul 1999.
Articol pentru incurajarea practicarii sportului.
james-hickman-world-championships-medal

Te-ar mai putea interesa